Skip to content

Бум на бързи кредити заради първия учебен ден

September 3, 2014

Бум на бързи кредити заради първия учебен ден. Според асоциацията на фирмите, даващи такива заеми, средният им размер е около 500 лева Причината за този бум е, че родителската треска за пазаруване на дрехи, пособия и помагала за учениците се засилва.
Атанаска е майка на три деца, две от които на 15 септември ще прекрачат училищния праг. За нея треска за пазаруване няма. Даже напротив. Според кредитните институции ученикът не само излиза скъпо, но и родителите теглят кредити, за да го подготвят. Атанаска е на друго мнение. Нейните деца ще й струват по 15 лева – пари за тетрадки и химикалки.
Практиката на фирмите за бързи кредити сочи друго. Има повече раздадени пари за 15 септември, като очакванията са те да се увеличат още. Според Атанаска причината за кредит „Ученик” е пословичното българско презапасяване. Признава обаче, че в училищата, в които се изискват униформи, разходите на родителите са по-големи.
В училището, в което децата на Атанаска учат, униформи няма. Жената няма да тегли и кредит. И не за друго, а защото по-важно е не колко струва тетрадката на детето й, а с какво съдържание ще напълни страниците й.

взето от http://novanews.bg/

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: